Een animatievideo laten maken moet je doen!

2022-06-24
ZoomWorks

Een animatievideo is krachtig!

Ben je op zoek naar een manier om jouw boodschap op een laagdrempelige en begrijpbare manier te vertellen en verspreiden? Zoek dan niet verder! Want wij hebben het antwoord voor je: een animatievideo laten maken. Een animatie is namelijk een super geschikt medium om jouw boodschap op speelse, verhelderende wijze over te brengen op jouw doelgroep. De ideale lengte van een animatievideo ligt rond de 60 tot 90 seconden. Hierdoor word je gedwongen tot de kern van jouw verhaal te komen en kort en bondig jouw verhaal uit te leggen. En dat is goed, want zo val je niet in de valkuil van teveel willen vertellen en daardoor ruis te creëren. Een goede animatievideo is kort, bondig en glashelder.

Hoe werkt een animatievideo laten maken?

Wij adviseren op zoek te gaan naar een professionele animatiestudio. Een animatievideo produceren is namelijk vakmanschap en je moet over heel wat verschillende vaardigheden beschikken om tot een eindresultaat te komen waarmee jij jouw doelen bereikt. Wanneer je een animatievideo laat maken bij animatiestudio ZoomWorks zullen ze eerst een kennismakingsgesprek met je inplannen, en je de hemd van het lijf vragen. Daarna komen ze met een concept, wat ze vervolgens uitwerken tot een voice-over tekst en een stijl voor jouw animatie. Zodra dit helemaal staat delen ze alle tekst op in verschillende scenes en maken ze per scene een afbeelding. Zo kun jij zien hoe de animatievideo er stilstaand uit komt te zien. Wanneer dit helemaal akkoord is wordt jouw verhaal tot leven gebracht, letterlijk, want dan begint de animatiefase. Hierna wordt er muziek en geluidseffecten toegevoegd en dan is jouw animatie klaar.

Hoelang duurt het gehele proces?

Een animatievideo laten maken is altijd weer maatwerk, wat ook betekent dat de doorlooptijd per productie verschilt. De duur van het proces is afhankelijk van een aantal factoren, met als belangrijkste factor de hoeveelheid arbeidsuren die erin gaan zitten. Daarnaast is het ook afhankelijk van hoe lang het duurt voordat ZoomWorks terugkoppeling krijgt van jou. Hoe langer dit duurt, hoe langer de doorlooptijd. Ben je benieuwd naar welke animatievideo's ZoomWorks al heeft mogen maken voor klanten? Of misschien naar andere interessante mogelijkheden zoals interactieve animatie, gepersonaliseerde animatie, of andere vormen? Neem eens een kijkje op de website van animatiestudio ZoomWorks.